شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ضرورت شناسایی روش‌های قرآن در عرصه‌های مختلف گفتند: هر کس در سایه قرآن قرار گیرد، قرآن نیز به او عظمت می دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له امشب(13آذر)در نهمین همایش اساتید تفسیر قرآن سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که  به مناسبت سی وسومین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی در دارالقرآن آن مرحوم در قم برگزار شد، تبدیل شدن بیت مرحوم علامه طباطبایی به محل آمد و رفت اساتید تفسیر قرآن  را ارزشمند دانستند و اظهار داشتند: این نشان می‌دهد که هر کس در سایه قرآن قرار گیرد، قرآن نیز به او عظمت می دهد.

ایشان آب و نور را مایه حیات در عالم ماده دانستند و افزودند: خداوند نیز قرآن را با این دو تعبیر بیان داشته، به این معنی که اگر این دو نباشند اثری از حیات نخواهد بود، این نور قرآن است که به جامعه نور معنوی می دهد .

معظم له با اشاره به استفاده اساتید تفسیر قرآن از دو روش ترتیبی و موضوعی اظهار داشتند: باید توجه داشت که این دو را نمی‌توان از هم جدا کرد در بسیاری از موارد در تفسیر ترتیبی دست به دامان تفسیر موضوعی می‌شویم؛ چرا که لازم است در موضوعاتی برای روشن مفهوم آیه به آیات دیگر مراجعه نمود.

این مرجع تقلید در ادامه به تبیین روش‌های تبلیغی در قرآن اشاره کردند و بیان نمودند: قرآن، این دریای بی‌کران و چشمه همیشه جوشان، روش‌های مختلف زندگی در آیاتش به ما آموخته است که از جمله این روش‌ها، روش تبلیغی است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در تبیین سه نوع روش تبلیغی که در قرآن مطرح شده، گفتند: در قرآن روش‌های بسیارتبلیغی بیان شده است، ولی سه نوع آن شامل روش مماشات که روش حضرت ابراهیم (ع) بوده، روش تشویق و صحبت چهره به چهره که سیره حضرت نوح (ع) بوده، و روش احتمال ضرر و دفع ضرر محتمل از جمله این روش‌ها می‌باشد.

ایشان با بیان این که این سه روش در شرایط و زمان‌های متفاوت اتخاذ می‌شود، اظهار داشتند: حضرت ابراهیم (ع) برای این که مردم را تبلیغ کنند به شیوه خود مردم عمل کرده و خدایانی از ستارگان و غیره اتخاذ کرده‌‌اند و با مردود دانستن اینها، بسیاری را به توحید دعوت کردند، حضرت نوح نیز بر اساس شرایط روش تبلیغ چهره به چهره و بشارت دادن را در پیش گرفت.

این مرجع تقلید افزودند: زمانی که حضرت نوح مردم را به سوی خدا دعوت می‌کردند، مردم را به بخشش گناهان،  آسمان پرباران، ثروت و فرزندان باغ‌های سرسبز، و نهرهای پرآب، بشارت می‌دادند.

معظم له در پایان با بیان این که قرآن روش‌های متنوعی را در عرصه‌ها و ساحت‌های مختلف زندگی  تبیین کرده، اظهارداشتند: یکی از اصولی که باید در تفسیر موضوعی دنبال کنیم، شناسایی روش‌های قرآن در عرصه‌های مختلف است، قرآن در عرصه‌های روش اداره خانواده، روش اداره کشور، روش اداره اقتصاد روش تبلیغ و ....دریچه‌های وسیعی را در پیش روی ما گشوده است که باید آنها را بیابیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha